24 april 2016
14:00

Degersfors IF

Referat: IK Kongahälla - Degersfors IF

Första halvlek är ganska jämn med lite mer bollinnehav av Degerfors. Men det är bortalaget som står för effektiviteten. Av nästan ingenting gör Degersfors 0-1, ett skott från ca: 17 meter alldeles intill Oskars vänstra stolpe. Vi fortsätter att spela hyggligt men vi har för mycket bolltransport och bolltapp på mittfältet. Andra målet kommer via ett skott rätt upp i krysset, där är vi alldeles för passiva. Vid ställningen 0-3 har vi en boll inne men Merre blir tveksamt avblåst för hands.

Andra halvlek är mycket bättre och vi har mest bollinnehav men vi slarvar fortfarande och vi blir straffade för det. Kongahällas mål är mycket snyggt. Ett utspel på kanten till Soran som väggar sig fram, slår in bollen till Merre som klackar bollen i mål via stolpen. Sista målet för Degerfors kommer också efter bolltapp och omställning. Detta hade vi kunnat undvika. Bra idag är Jonas Röst och Hussain, stabila inhopp av Philiparna Lander och Sundgren.